Home
Αρχική >> About EDISION / Τα νέα μας / ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ CPR ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ TELEVES
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ CPR ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ TELEVES

10/10/2017

Αγαπητοί συνεργάτες,

θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια νέα υποχρεωτική οδηγία της Ε.Ε. (την οποία ήδη εφαρμόζουν όλα τα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα μας ομοαξονικά καλώδια TELEVES), η οποία πρέπει να διέπει τα καλώδια εγκαταστάσεων και έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2017. Πρόκειται για την οδηγία CPR (Construction Products Regulation).

Συμπληρωματικά με το PDF της TELEVES, διαθέσιμο με κλίκ στην παρακάτω φωτογραφία, παραθέτουμε μερικές πληροφορίες σχετικά.

Τι είναι η CPR ;

Είναι υποχρεωτική οδηγία εναρμονισμένων κανονισμών μέσα στην Ε.Ε. για την διακίνηση εμπορικών υλικών εγκαταστάσεων. Η οδηγία αυτή παρέχει κοινό τεχνικό σημείο αναφοράς προίόντων τα οποία αποτελούν τμήμα εγκαταστάσεων. Για τα καλώδια είναι η οδηγία ΕΝ50575, η οποία αναφέρεται σε:

• Αντίδραση στην φωτιά.

• Αντοχή στην φωτιά.

• Εκπομπή επικίνδυνων ουσιών.

Από πότε ισχύει;

Από την 1η Ιουλίου 2017, όλα τα καλώδια τα οποία πωλούνται για εγκατάσταση σε κάθε κτίριο και πολιτικό κατασκευαστικό έργο στην Ευρώπη, πρέπει να διαθέτουν ένδειξη CE και Πιστοποιητικό Απόδοσης (D-o-P)

Τί είναι το Πιστοποιητικό Απόδοσης (D-o-P);

Είναι έγγραφο το οποίο παρέχεται από τον κατασκευαστή και περιέχει πληροφορίες σχετικά με:

• Ταυτοποίηση προϊόντος.

• Αναμενόμενη χρήση του προϊόντος.

• Χαρακτηριστικά απόδοσης σε πυρκαγιά (CPR Euroclass)

Ποια είναι η θέση και οι ενέργειες της TELEVES;

Η TELEVES είναι ήδη έτοιμη για την συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Για την TELEVES, η ασφάλεια και η προστασία των ανθρώπων είναι μέγιστης σημασίας, όχι προαιρετική. Το ίδιο ισχύει και για την ευθύνη ώς κατασκευαστής. Έτσι, η TELEVES συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της οδηγίας CPR και διαθέτει στην αγορά καλώδια προδιαγραφής από B2ca έως F. Η κίνηση αυτή της παρέχει συμφωνία με τις απαιτήσεις σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές και επίσης κάλυψη απαιτήσεων και σε κάθε άλλη χώρα. Η TELEVES θα παρέχει σήμανση του καλωδίου με το αντίστοιχο ενδεικτικό Euroclass και CE. Η πληροφορία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο εξωτερικό περίβλημα του καλωδίου και επίσης στην ετικέτα συσκευασίας.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες σε έντυπο της TELEVES, με κλίκ στην παρακάτω φωτογραφία.news image

Payment Icons
development by www.netwerk.gr
close
loading...