Home
Αρχική >> About EDISION / Τα νέα μας / Televes FibreDATA: Η ιδανική τεχνολογία για τα ξενοδοχεία.
Televes FibreDATA: Η ιδανική τεχνολογία για τα ξενοδοχεία.

08/03/2017

Televes FibreDATA: Η ιδανική τεχνολογία για τα ξενοδοχεία.

Πρόσφατη έρευνα στην Ισπανία ανέδειξε πως τα ξενοδοχεία παντός τύπου θα μπορούσαν να γλιτώσουν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ ,αν χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία των οπτικών ινών (TELEVES fibreDATA) για την παροχή του WI-FI, της τηλεόρασης ,του τηλεφώνου, Internet, Internet of Things στους επισκέπτες τους.

FIBER OPTICS CONNECTIVITY

Οι οπτικές ίνες έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν όλες τις υπηρεσίες ενός δωματίου. Για την ακρίβεια η GPON τεχνολογία -Fiber to the room μπορεί να γλιτώσει από το ξενοδόχο το ενδεικτικό ποσό των 800 ευρώ/δωμάτιο ,απλά χρησιμοποιώντας την οπτική ίνα ως μέσο μετάδοσης πολυμεσικών (multimedia) υπηρεσιών. Άξιο αναφοράς είναι πως όσες περισσότερες υπηρεσίες τεχνολογίας προσφέρονται στο δωμάτιο (γνωστό είναι πως τα παγκόσμια "trends” εκεί οδηγούν) καθώς και όσο μεγαλύτερο είναι ένα ξενοδοχείο, τόσο το τελικό ποσό εξοικονόμησης μεγαλώνει για τον ξενοδόχο!

Από τεχνοοικονομική άποψη, χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία μειώνουμε αισθητά τις λειτουργικές δαπάνες του ξενοδοχείου (OPEX), χάριν της υποδομής -το καλώδιο της οπτικής ίνας είναι σαφώς φθηνότερο από τον χαλκό- και του χαμηλού μηνιαίου κόστους συντήρησης.

Τυχόν προβλήματα στο δίκτυο αναδεικνύονται, ελέγχονται & λύνονται άμεσα, απομακρυσμένα χωρίς την ανάγκη δια ζώσης επίσκεψης τεχνικού.

Τέλος, το πόσο σημαντικές είναι οι τεχνολογίες Internet & TV μέσα στο ξενοδοχείο διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις στατιστικές που ανέδειξε το Trip Advisor σε μελέτη του το 2015. Αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πώς το 54% των ταξιδιωτών ανέβαλε πιθανές του κρατήσεις για να βρει ξενοδοχείο με περισσότερες ευκολίες (Wifi κτλ). Περισσότερο από το 85% των Ισπανών θεωρεί τις τεχνολογίες Internet που παρέχει ένα ξενοδοχείο ,απαραίτητο κριτήριο επιλογής ξενοδοχειακού καταλύματος.

ΕΛΛΑΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ακόμα και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία υπήρξαν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση εσόδων. Θεωρείται καθοριστικής σημασίας η ματιά προς κοντινές ευρωπαϊκές αγορές (Ισπανία), η συνέχεια της ανοδικής πορείας των ξενοδόχων βελτιώνοντας τις υπηρεσίες και παροχές προς τους επισκέπτες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία Televes FibreDATA παρακαλώ κάνετε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία ή επικοινωνήστε μαζί μας.
news image



Payment Icons
development by www.netwerk.gr
close
loading...